Кулінарія

Наш сімейний рецепт курячого супу

Звичайно зараз придумати щось нове практично неможливо. Але ми трохи змінили традиційний курячий суп, додавши в нього наші улюблені спеції і овочі.

Сподіваюся, що і вам такий варіант курячого супу доведеться до вподоби.

Цей суп готується швидко, він дуже смачний і корисний.

Основою багатьох перших страв є бульйони. З нього ми і почнемо. У мене сьогодні бульйон з курки.

Краще звичайно для курячого бульйону використовувати домашню курку. Але я не люблю. Для мене дуже жирним виходить бульйон. Тому я буду готувати з звичайної магазинної.

Тушку курки добре промиваю і кладу в каструлю з холодною водою.

Ставлю на невеликий вогонь і доводжу до кипіння. Під час закипання в каструлі буде з’являтися піна. Її я обережно знімаю шумівкою.

Існує дуже багато суперечок – чи потрібно промивати бульйон після закипання чи ні. Я не промиваю, а ретельно знімаю піну. Просто потім, в процесі приготування я проціджую бульйон. Про що розповім нижче.

Отже, бульйон закипів, піна прибрана. Тепер настав час додати спеції. Кладу в каструлю лавровий лист, кілька горошин запашного перцю і сіль.

Варю бульйон на невеликому вогні 50 хвилин.

Через 50 хвилин обережно виймаю готову курку на тарілку і відставляю її в сторону, щоб вона охолола. А бульйон проціджую через дрібне сито. Промиваю каструлю і повертаю в неї готовий бульйон.

Під час варіння бульйону я підготувала овочі.

Ріпчасту цибулю очищаю і нарізаю невеликим кубиком, моркву нарізаю тоненькими смужками. Зубчики часнику раздавливаю ножем і дрібно кришиться.

Шаткую Капусту. Стебло селери не крупно нарізаю.

Селера специфічний овоч і смак сирого селери звичайно на любителя. Але в супі він дає свою родзинку. Тому раджу вам спробувати його додати.

На розігріту сковороду з рослинним маслом відправляю цибулю. Обсмажую його до прозорого стану.

Потім до цибулі додаю моркву і готую її разом з цибулею до м’якості моркви. Готую на середньому вогні.

Коли морква готова – додаю в сковороду капусту, селеру і часник. І додаю одну з моїх улюблених спецій – уцхо-сунелі. Ця грузинська спеція дасть супу неймовірний аромат.

Обсмажую овочі разом зі спеціями на невеликому вогні 7-8 хвилин. Під час приготування спеція розкриється і у вас на кухні будуть витати смачні аромати.

Курка охолола. Тепер я її розбираю – відділяю м’ясо курки від кісток і шкіри.

Картопля тру на крупній тертці. Можна звичайно порізати його і брусочками, але я натираю для того, щоб суп став густим. Тобто картопля у мене в супі грає роль згущувача.

Овочі і м’ясо готові. Збираю суп.

У киплячий бульйон відправляю натертий картоплю і варю його 30 хвилин. Картопля це основа супу, він повинен розваритися.

Через 30 хвилин додаю овочі зі сковороди. І проварюю всі разом після закипання 10 хвилин.

Потім додаю куряче м’ясо і варю ще 5 хвилин.

Додаю спеції – сіль і чорний мелений перець і доводжу суп по смаку.

Домашній курячий суп готовий. Розливаю по тарілках і насолоджуємося. У тарілку можна додати ще ложку сметани.

Інгредієнти на 5 літрову каструлю

  • курка – 1,5 кг
  • ріпчаста цибуля – 2 шт
  • морква – 2 шт
  • капуста – 600 г
  • картопля – 3 шт
  • селера – 1-2 гілки
  • часник – 3 зубки
  • уцхо-сунелі – 2 ч. л.
  • сіль і перець за смаком