Наш сімейний рецепт курячого супу
Звичайно зараз придумати щось нове практично неможливо. Але ми трохи змінили традиційний курячий суп, додавши в нього наші улюблені спеції і овочі.
Сподіваюся, що і вам такий варіант курячого супу доведеться до вподоби.
Цей суп готується швидко, він дуже смачний і корисний.
Основою багатьох перших страв є бульйони. З нього ми і почнемо. У мене сьогодні бульйон з курки.
Краще звичайно для курячого бульйону використовувати домашню курку. Але я не люблю. Для мене дуже жирним виходить бульйон. Тому я буду готувати з звичайної магазинної.
Тушку курки добре промиваю і кладу в каструлю з холодною водою.
Ставлю на невеликий вогонь і доводжу до кипіння. Під час закипання в каструлі буде з’являтися піна. Її я обережно знімаю шумівкою.
Існує дуже багато суперечок – чи потрібно промивати бульйон після закипання чи ні. Я не промиваю, а ретельно знімаю піну. Просто потім, в процесі приготування я проціджую бульйон. Про що розповім нижче.
Отже, бульйон закипів, піна прибрана. Тепер настав час додати спеції. Кладу в каструлю лавровий лист, кілька горошин запашного перцю і сіль.
Варю бульйон на невеликому вогні 50 хвилин.
Через 50 хвилин обережно виймаю готову курку на тарілку і відставляю її в сторону, щоб вона охолола. А бульйон проціджую через дрібне сито. Промиваю каструлю і повертаю в неї готовий бульйон.
Під час варіння бульйону я підготувала овочі.
Ріпчасту цибулю очищаю і нарізаю невеликим кубиком, моркву нарізаю тоненькими смужками. Зубчики часнику раздавливаю ножем і дрібно кришиться.
Шаткую Капусту. Стебло селери не крупно нарізаю.
Селера специфічний овоч і смак сирого селери звичайно на любителя. Але в супі він дає свою родзинку. Тому раджу вам спробувати його додати.
На розігріту сковороду з рослинним маслом відправляю цибулю. Обсмажую його до прозорого стану.
Потім до цибулі додаю моркву і готую її разом з цибулею до м’якості моркви. Готую на середньому вогні.
Коли морква готова – додаю в сковороду капусту, селеру і часник. І додаю одну з моїх улюблених спецій – уцхо-сунелі. Ця грузинська спеція дасть супу неймовірний аромат.
Обсмажую овочі разом зі спеціями на невеликому вогні 7-8 хвилин. Під час приготування спеція розкриється і у вас на кухні будуть витати смачні аромати.
Курка охолола. Тепер я її розбираю – відділяю м’ясо курки від кісток і шкіри.
Картопля тру на крупній тертці. Можна звичайно порізати його і брусочками, але я натираю для того, щоб суп став густим. Тобто картопля у мене в супі грає роль згущувача.
Овочі і м’ясо готові. Збираю суп.
У киплячий бульйон відправляю натертий картоплю і варю його 30 хвилин. Картопля це основа супу, він повинен розваритися.
Через 30 хвилин додаю овочі зі сковороди. І проварюю всі разом після закипання 10 хвилин.
Потім додаю куряче м’ясо і варю ще 5 хвилин.
Додаю спеції – сіль і чорний мелений перець і доводжу суп по смаку.
Домашній курячий суп готовий. Розливаю по тарілках і насолоджуємося. У тарілку можна додати ще ложку сметани.
Інгредієнти на 5 літрову каструлю
- курка – 1,5 кг
- ріпчаста цибуля – 2 шт
- морква – 2 шт
- капуста – 600 г
- картопля – 3 шт
- селера – 1-2 гілки
- часник – 3 зубки
- уцхо-сунелі – 2 ч. л.
- сіль і перець за смаком