Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді. Тісто як пух без дріжджів (рецепт “без заморочок”)
Рецепт для тих, хто хоче швидкі пиріжки з картоплею тут і зараз. І не треба чекати, коли тісто підніметься. Замісив – і можна відразу смажити.
А пам’ятаєте, які смачні пиріжки з картоплею були в дитинстві? Мммм, найсмачніші – тому що мама готувала або бабуся. І цей рецепт вам дуже сподобається, тому що виходить дуже смачно! І ще це швидко!
Як приготувати пиріжки з картоплею без дріжджів
Спочатку підготуємо начинку.
Варимо картоплю до готовності. Потім зливаємо картопляний відвар в стакан або інший посуд (він нам ще знадобиться, тому не виливаємо).
Картоплю розминаємо, додаємо вершкове масло, сіль за смаком і трохи картопляного відвару. Кладемо обсмажену цибулю, також можна додати подрібнену зелень, наприклад, кріп або зелену цибулю.
Тепер займемося тесто
У мисці змішуємо теплий кефір, сметану, яєчний жовток. Додаємо цукор, сіль і олію – все перемішуємо до однорідності.
Далі кладемо борошно, соду і замішуємо тісто. Залишаємо “відпочити” на 10-15 хвилин і можна ліпити пиріжки.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-13 пиріжків, залежно від розміру.
ЗВЕРТАЮ ВАШУ УВАГУ! Тісто підходить тільки для смаження на сковороді. У духовці воно погано піднімається. Тому використовуємо тільки для смажених пиріжків.
Ну і все. Хвилин 15 йде на те, що посмажити. І можна кликати всіх до столу – пиріжки з картоплею без дріжджів готові!
Приємного апетиту!
Інгредієнти для тіста
- борошно – 400гр
- яйця (жовток) – 1 шт
- сметана – 2 столові ложки
- кефір – 250 мл
- цукор – 1 столова ложка
- сіль – 1 чайна ложка
- сода – 0,5 чайної ложки
- рослинна олія – 1 столова ложка
Інгредієнти для начинки
- картопля – 5 шт (середні)
- масло вершкове – 50гр
- картопляний відвар – 1/4 склянки
- цибуля – 1 шт
- сіль за смаком
- олія для обсмажування цибулі
- зелень