Кулінарія

Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді. Тісто як пух без дріжджів (рецепт “без заморочок”)

Рецепт для тих, хто хоче швидкі пиріжки з картоплею тут і зараз. І не треба чекати, коли тісто підніметься. Замісив – і можна відразу смажити.

А пам’ятаєте, які смачні пиріжки з картоплею були в дитинстві? Мммм, найсмачніші – тому що мама готувала або бабуся. І цей рецепт вам дуже сподобається, тому що виходить дуже смачно! І ще це швидко!

Як приготувати пиріжки з картоплею без дріжджів

Спочатку підготуємо начинку.

Варимо картоплю до готовності. Потім зливаємо картопляний відвар в стакан або інший посуд (він нам ще знадобиться, тому не виливаємо).

Картоплю розминаємо, додаємо вершкове масло, сіль за смаком і трохи картопляного відвару. Кладемо обсмажену цибулю, також можна додати подрібнену зелень, наприклад, кріп або зелену цибулю.

Тепер займемося тесто

У мисці змішуємо теплий кефір, сметану, яєчний жовток. Додаємо цукор, сіль і олію – все перемішуємо до однорідності.

Далі кладемо борошно, соду і замішуємо тісто. Залишаємо “відпочити” на 10-15 хвилин і можна ліпити пиріжки.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-13 пиріжків, залежно від розміру.

ЗВЕРТАЮ ВАШУ УВАГУ! Тісто підходить тільки для смаження на сковороді. У духовці воно погано піднімається. Тому використовуємо тільки для смажених пиріжків.

Ну і все. Хвилин 15 йде на те, що посмажити. І можна кликати всіх до столу – пиріжки з картоплею без дріжджів готові!

Приємного апетиту!

Інгредієнти для тіста

  • борошно – 400гр
  • яйця (жовток) – 1 шт
  • сметана – 2 столові ложки
  • кефір – 250 мл
  • цукор – 1 столова ложка
  • сіль – 1 чайна ложка
  • сода – 0,5 чайної ложки
  • рослинна олія – 1 столова ложка

Інгредієнти для начинки

  • картопля – 5 шт (середні)
  • масло вершкове – 50гр
  • картопляний відвар – 1/4 склянки
  • цибуля – 1 шт
  • сіль за смаком
  • олія для обсмажування цибулі
  • зелень