Кулінарія

Борщ: легкий і корисний суп з сезонним овочем

Нарешті на прилавках магазинів і присадибних ділянках з’явилася молода буряк. А це значить, що настав час внести різноманітність у літнє меню і побалувати себе холодним борщем. Такий супчик не тільки дуже смачний, але ще легкий, корисний і дуже простий у приготуванні.

Етапи приготування

1. Буряк миємо, очищаємо від шкірки і відварюємо в солоній воді 30 хвилин. Великі овочі перед варінням можна розрізати навпіл або на четвертинки.

2. Поки буряк готується, відварюємо круто курячі або перепелині яйця.

3. Зварену буряк виймаємо. Готовий буряковий відвар присмачую оцтом, а потім як слід охолоджуємо спочатку при кімнатній температурі, потім – в холодильнику. Приступаємо до приготування заправки для і борщів зелених. Пір’я зеленої цибулі, кріп і петрушку дрібно рубаємо.

4. Відварну буряк і огірки нарізаємо соломкою. При бажанні огірки можна попередньо очистити.

5. Зелень складаємо в миску і трохи розтираємо з сіллю, щоб з’явився сік. До зелені додаємо нарізані огірочки і буряк. Все перемішуємо і теж охолоджуємо. Таку заправку можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику 1-2 дні, використовуючи за необхідності

6. Збираємо холодний борщ прямо в тарілці. Для початку варене яйце ділимо на дві частини. Одну половину дрібно ріжемо або розминаємо виделкою.

7. Заливаємо заправку холодним буряковим відваром, додаємо сметану. Прикрашаємо порцію свіжої зеленню і половинкою яйця. Приємного апетиту!

Докладний список інгредієнтів

  • Молода буряк – 1-2 шт
  • Свіжий огірок – 2-3 шт
  • Яйця курячі (або перепелині) – 2 шт
  • Зелена цибуля – 1 великий пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Оцет білий винний або рисовий – 1,5 столових ложки
  • Сметана – половина столової ложки на порцію
  • Сіль – за смаком