Це просто приголомшливі пельмені з печерицями, вершками та приправами. Страва має неповторний пікантний смак, від якого просто божеволіють всі мої домочадці. Впевнена, ви також візьмете його на озброєння та пельмішки з грибами стануть вашою фірмовою стравою. Давайте ж від зайвих слів скоріше переходити до справи!
Нам потрібно:
700 гр. пельменів
2 цибулини
40мл. рос. олії.
зелень до смаку.
1 ч/л паприки
500мл. вершків 20%
сіль за смаком
500 гр. печериць
1 ч/л сухого часнику
Насамперед відварюємо пельмешки. Тут невелике застереження, друзі. У наш непростий час ціни на продукти стрибають швидко, немов коники по весняному полю. А якщо у вас велика родина – то можна взагалі за голову братися! Так ось – на роботі колега мені порадила пельмені з м’яса яловичини та свинини. Що ж, з них ми і приготуємо наші ласощі.
Поки пельмені відварюються класичним способом, ми нарізаємо цибулю півкільцями. Нарізавши, відправляємо цибулю на сковороду, де ми розігріли олію. Пасуємо цибулька до золотистого кольору.
Далі тонкими слайсами нарізаємо печериці. Чим тонше – тим смачніше! Нарізавши гриби, сміливо відправляємо їх на сковорідку, звідки ми попередньо витягли вже рум’яну цибульку. Обсмажуємо гриби на помірному вогні до придбання золотистої скоринки.
Як тільки скоринка з’явилася, знову додаємо в печериці цибулю та спеції. Вони додадуть нашій страві особливий, пікантний смак. Солимо, обсмажуємо ще кілька хвилин, періодично перемішуючи.
Потім вливаємо в сковороду вершки, доводимо гриби із цибулею до кипіння. А ось і апогей нашої страви – ми додаємо до сковороди відварені пельмешки. Крім привабливої ціни, вони ще й дуже смачні!
Накриваємо сковороду з пельменями та грибами кришкою. Гасимо в вершках на найповільнішому вогні 5 хвилин. Після того, як час вийде, розкладаємо наші ласощі по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню.