Кулінарія

Показую, як я готую смачні котлети в духовці, без смаження олії. Дуже простий і смачний рецепт

Рецепт приготування соковитих котлет в духовці без яйця, без попереднього обжарювання, просто і завжди смачно. Єдине, щоб котлетки вдалися, фарш треба пропустити через м’ясорубку 2 рази.

Рецепт:

М’ясо будь-яке, у мене свинина 700 г

Кількість інгредієнтів можна збільшити.

Хліб пшеничний 150-180 г

Вода 150 мл

Цибуля 1 шт.

Сіль, перець (за смаком)

Масло вершкове 10 г

Сухарі панірувальні

Хліб без кірки залити холодною водою, можна молоком, я використовую воду.

Так само знадобиться 1 цибулина.

Подрібнюю м’ясо.

Цибуля так само пропускаю через м’ясорубку.

Хліб добре віджати від води і теж подрібнити.

Тепер всю подрібнену масу, пропускаю ще раз через м’ясорубку з дрібною решіткою.

Фарш виходить однорідний з спецій додаю тільки чорний перець і сіль за смаком.

Добре перемішую і даю постояти хвилин 5-10.

  1. Деко змастити вершковим маслом, розмір мого листа (30 на 25 див. ) саме тому я використовую м’яса орієнтовно 700 г, якщо Ваш деко більше, то кількість м’яса і інших інгредієнтів можна збільшити.
  2. Формую котлети середнього розміру, як панірування у мене сухарі.
  3. Викладаємо котлети, у мене вийшло 14 шт.

Духовка вже розігріта.

Готуємо при температурі 180 градусів хвилин 12-15 з одного боку.

Далі перевертаємо котлети і готуємо приблизно стільки ж.

Орієнтуйтеся по своїй духовці, але якщо Ви фарш подрібніть кілька разів приготуються котлети швидко, форму тримають ідеально і виходять дуже смачні.

Зверху за Вашим бажанням можна сильніше зарумянить.

Приготуйте, спробуйте, а якщо ви теж так готуєте буду рада, що нагадала про рецепт.