Город

Біла черешня – варення з горішками

1. Черешню очистити від кісточок. Закрити плівкою і прибрати в холодильник.

2. Кісточки залити водою, додати корицю і проварити 15 хвилин. Відвар перелити в миску через сито і подвійну марлю.

3. Засипати в нього цукор і поставити на середній вогонь до закипання. Зменшити нагрів до мінімуму, додати лимонну кислоту і, знімаючи пінки, проварити 15 хвилин.

4. У кожну ягоду вкласти шматочок волоського горіха.

5. У готовий сироп додати ванілін і акуратно викласти начинену черешню.

6. На мінімальному вогні довести варення до кипіння і проварити 5 хвилин.

7. Перекласти варення з жовтої черешні з горіхами в стерильні банки і закатати стерильними кришками.

Інгредієнти

  • 1 кг Черешня (без кісточок)
  • 1 кг Цукор
  • 250 мл Вода (відвар)
  • 200 г Волоські горіхи
  • 5 г Лимонна кислота
  • 10 г Кориця
  • 2 г Ванілін