Кулінарія

10 рецептів смачних і соковитих курячих котлет.

Смачні, ніжні, рум’яні, соковиті котлети – це прикраси для будь-якого столу.

Самий легкий і ситний варіант – котлети з курячого фаршу. Рецепт їх простий, до них підійде абсолютно будь-який гарнір.

Котлети з курячого фаршу, смажені на сковороді.

Фарш із м’яса птиці дуже доступний інгредієнт, його можна придбати і в будь-якому магазині, у будь-якому куточку країни, бо є багато страв, які готують з фаршу. Цей продукт відрізняється особливою ніжністю, при цьому, будучи дуже корисним.

Вам знадобиться:

молоко – 55 мл;

цибуля – 1 шт. ;

фарш птиці – 0,5 кг;

дві скибочки білого батона;

чорний перець за смаком;

одне яйце;

масло рідке – 50 гр;

сіль за смаком.

Як приготувати котлети на сковороді:

1. У магазині продається готовий фарш, залишається тільки розморозити його.

2. Якщо у вас є м’ясо курки, то пропустіть його через м’ясорубку. Ось і вийде фарш.

3. Слідом відправте часточки очищеної цибулини і скибочки батона.

4. Змішайте м’ясний фарш і цибулю з хлібом. Розбийте туди яйце, додайте сипучі інгредієнти.

5. Змочіть руки водою і вимісіть однорідну масу.

6. З неї ми формуємо грудочки за формою котлет.

7. У фритюрі підігрійте соняшникову олію. В ньому ми і будемо готувати котлети з кожного боку до появи золотистого відтінку.

8. Влийте в сковороду невелику кількість води. Тушкуємо страву під кришкою 15 хвилин.

9. От і все. Залишилося подати соковиті, легкі котлетки з вашим улюбленим гарніром, прикрашені пряними травами.

Приємного апетиту!

Рецепт для приготування в духовці

Ніякого масла, зайвого жиру. Добре подавати з картоплею.

Вам знадобиться:

щіпка солі;

одне яйце;

фарш курячий – 0,8 кг;

щіпка чорного меленого перцю.

Як приготувати котлети з курячого фаршу в духовці:

1. Готовий фарш птиці викладаємо на тарілку, чекаємо, поки розморозиться.

2. Насипаємо сіль з перцем і виливаємо яйце.

3. Руками гарненько перемішуємо масу.

4. Залишилося сформувати котлети, трохи обсипати борошном або манною крупою.

5. Деко застеляємо пекарським папером.

6. Прогріваємо духовку, ставимо деко і запікаємо протягом 30 хвилин.

7. Коли перші 15 хвилин пройдуть, дістаньте ароматні котлети і переверніть на інший бік.

8. Готуйте в духовці ще 15 хвилин.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ !

З кабачками.

Для приготування котлет з курки свіже куряче філе прокрутити в м’ясорубці з цибулею.

Інгредієнти:

дві часточки часнику;

курячий фарш – 0,1 кг;

одне куряче яйце;

будь-які прянощі за смаком;

два кабачка;

сіль адигейська за смаком.

Спосіб приготування:

1. Овочі очистіть від шкірки і лушпиння.

2. Кабачки поріжте шматочками і натріть кожен на тертці. Видаліть сік з кабачкової маси.

3. Покладіть кабачки фарш, насипте прянощі з сіллю і розбийте яйце.

4. Перемішайте все до однорідного складу.

5. Візьміть трохи фаршу в руки і відіжміть від соку, потім сформуйте котлети.

6. Проробляйте цю операцію, поки фарш не закінчиться.

7. Розжаримо сковороду з маслом і посмажте блюдо по 5 хвилин з кожного бочка.

8. Налийте воду, закрийте кришкою і готуйте ще 10 хвилин.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ !

Парові котлети в мультиварці.

Це дієтичний спосіб приготування котлет. Вони не пересушується, залишаються м’якими і соковитими.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт. ;
  • філе – 0,4 кг;
  • сіль за смаком;
  • молоко – 100 мл;
  • білих хліб – 4 шматочка;
  • щіпка чорного перцю;
  • цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування:

1. М’ясо птиці промити під краном, порізати шматочками і перетворити в фарш з допомогою м’ясорубки. Повторити процедуру з м’ясорубкою ще раз. Так фарш буде більш однорідним, без великих грудок.

2. Хліб позбавити від шкірки, м’якоть замочити в молоці на 5 хвилин. Після цього віджимаємо хліб від рідини і перекладаємо у фарш.

3. Очищену цибулину дрібно порубати.

4. Пасеруємо його в мультиварці, налив трохи рослинного масла. Готується він у режимі «Випічка» або «Смаження» 5 хвилин.

5. Перекласти смажену цибулю до фаршу, туди ж виливаємо яйце, насипаємо спеції.

6. Миємо руки і вимішуємо масу.

7. Після цього ліпимо биточки котлет.

8. Укладаємо їх на спеціальну форму для пари і закладаємо в чашу мультиварки, в яку ми заздалегідь налили воду.

9. Готуємо котлети в програмі «Пар» 20 хвилин.

10. Готову страву можна подавати з рисом, картопляним пюре або гречкою. Можна полити нежирної сметаною.

Приємного апетиту!

З вівсяними пластівцями

Вівсянка надає котлет міцність і форму, і страва не розвалиться у вас в руках.

Інгредієнти:

часник – 2 зубчики;

одне куряче яйце;

щіпка паприки;

фарш – 0,5 кг;

вівсянка – 80 гр;

олія для смаження;

молоко – 0,1 л;

сіль за смаком;

одна цибулина;

щіпка чорного перцю.

Як готуються котлети з вівсяними пластівцями:

1. Вівсяні пластівці насипати в глибоку миску розбиваємо в неї яйце і додаємо молоко. Перемішуємо і ставимо в бік на 30 хвилин.

2. Подрібнюємо ножем почищену цибулину, часник продавлюємо в пресі і висипаємо до фаршу.

3. За цей час маса вівсянки розбухне, її ми теж додаємо у фарш.

4. Отриману масу замішуємо рука, змоченими у воді.

5. Не забудьте насипати сіль, паприку і перець.

6. Поки нагрівається сковорода з маслом, формуємо круглі котлетки і викладаємо на обжарку.

7. Включаємо сильний вогонь і обсмажуємо з кожного бочка.

8. Вийшли рум’яні, ніжні, ситні котлети.

Приємного апетиту!

Підписуйтесь на наш канал і діліться смачними рецептами з друзями !